Filipova kuchařka - Smetanová míchaná vejce


Filipova kuchařka? Co to jako je?
Vysvětlím!


Ti, co mě sledují na Instagramu a na FB, tak vědí že když už se neválím, tak buď vařím, šiju, nebo kreslím. A tak jsem si jako řekla, že spojím vaření a kreslení, a udělám synovci kuchařku! Tak ji teda dělám. Dostal ji, pochopitelně, ne úplně kompletní, abychom mohli dopisovat nové recepty, a poprvé ji spatřil pod stromečkem.
Bude to hodně upatlaná kuchařka, protože ji dělám tuší, a velikou část jsem dělala v posteli, v nemocnici, ale jako proč ne?
Pokud by vás zajímal vývoj, rozhodně se přidejte a sledujte @filipova_kucharka na Instagramu a také na FB .
Postupně budeme s Filípkem vařit a fotit, takže začne zásoba receptů a vařících pubošů v akci. 🤭
Doufám, že nám vše půjde dle plánu a jednou kuchařku vydám i knižně. Jé, to by se mi líbilo.
Všechny recepty píšu tak, aby to každý pochopil, i 10 letý dítě. :) Také je to psáno mým přidrzlým, nekonzistentním stylem, tak abyste se nedivili, co to jako je.
Tak, to bychom měli a přesuneme se směrem k prvnímu receptu. 👏🍳


Smetanová míchaná vejce

Kdo by neměl rád jemná krémová míchaná vajíčka k snídani? Leda tak blázen! Já si je dávám s oblibou i k obědu. Jsou jako nebe v puse. 
Je to jeden z těch receptů, které se hladový puberťák, nebo vařením téměř nepolíbený dospělák, lehce naučí. Chce to hlavně pořádně míchat. 
Je naprosto běžné, že se na snídani k vejcím jí pečivo, ale chce to změnu. Chce to pohanku, která pečivo nahradí levou zadní a k vejcím se chuťově hodí. A mrkev a jablko? Nejlepší kombo...
No, co Vám tady budu vyprávět. Pojďte si to zkusit.



Ilustrace do kuchařky - Klířa


Kdo si nevyfotí snídani na pařezu, jakoby nebyl! 


Pro 1 osobu

Míchaná vejce:

  • 3 vejce
  • 1 lžíce másla
  • pepř, sůl - špetka
  • bylinky podle chuti - pažitka, petržel, bazalka
  • 2 lžíce zakysanky, nebo ricotty
Salát:

  • 1 menší mrkev
  • 1/2 jablka
  • 1 lžíce oliváče
  • citronová šťáva dle chuti
  • pepř, sůl
  • 1/2 hrnku pohanky
V menším kastrůlku, v osolené vodě, si uvař do měkka pohanku. Sceď a dej stranou.
Na tenká kolečka si nakrájej mrkev a 1/2 jablíčka na kostičky, nebo měsíčky. V míse smíchej dohromady s oliváčem, pepřem, solí a šťávou z citronu.
Dej na talíř spolu s pohankou, a nezapomeň nechat místo na vejce.
Do kastrůlku vyklepneš vejce a přihodíš máslo. Dáš na plotnu a mícháš, mícháš, až z toho bude hezký krém. Během míchání můžeš odstavit z plotny a chvíli míchat mimo, kdybys měl pocit, že se to dělá moc rychle, a pak klidně zase vrátit zpět a dodělat.
Když máš hotovo, odstavíš z plotny a přimícháš bylinky, zakysanku, nebo ricottu a dochutíš pepřem a solí. A ne, nebudeš ji tam dávat lžíci, jako minule! :D
No, a pak to přidáš na talíř k pohance a salátu.
Sežereš!!! ( Příšery totiž nepapaj, ale žerou.)





Doufám, že tuhle dobrotu vyzkoušíte a budete se olizovat až za ušima. A taky o tom ráda věděla, takže neváhejte a posílejte fotky, sdílejte, označujte a těšte se na další recepty.

Rozhodně Vás s dětma nemůžeme ochudit o fotky, které budou také součástí kuchařky. Nemůžeme Vás ochudit o více věcí, ale to si necháme na jindy, ať se máte na co těšit. JUCHŮ!


Synchronizované krájení

Nutná dokumentace před konzumací.


Děti, usmějte se!




LOVE VOLE<3




















Komentáře

Oblíbené příspěvky